De Taart van de Maand Februari gaat naar Eeldenaar Bertus van den Hof. Zoals bekend is Bertus de klompenman van het Klompenmuseum in Eelde en reeds 22 jaar actief als vrijwilliger.

Volgens zijn dochter, die hem opgegeven heeft voor de taart van de maand, gaat Bertus van den Hof er helemaal voor als hij ergens aan begint. Hij onderhoudt de netwerken, regelt de subsidies en fondsen en is bestuurslid. “Je kunt niet met mijn vader praten en het niet hebben over klompen! Zijn kleinkinderen noemen hem daarom ook: ‘Opa klomp’”. Bertus geeft aan dat hij veel voldoening krijgt als er iets wordt bereikt of neergezet en als dingen slagen. Het vrijwilligerswerk vindt hij prachtig om te doen en na zo’n tijd geeft hij aan dat de vrijwilligersclub inmiddels als familie voelt. “Je zet samen de schouders eronder en zet iedere keer weer een mooie tentoonstelling neer”, aldus de Eeldenaar. Vrijwilligerswerk Tynaarlo kent Bertus al jaren als een gepassioneerde vrijwilliger en is blij dat de Taart van de Maand februari aan hem uitgereikt wordt.
Ken je ook een vrijwilliger die zijn of haar vrijwilligerswerk met veel gedrevenheid doet? Meld hem/haar dan ook aan voor de Taart van de Maand, want heel 2020 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo. Iedereen (partner, collega, vrijwilliger, vriend, buur en vrijwilligersorganisatie) kan vrijwilligers aandragen, vervolgens komen deze namen terecht in de Taart van de Maand-mand. Elke maand wordt hier een naam uitgehaald, waarna de taart van de maand persoonlijk wordt gebracht. Vrijwilliger aandragen kan doorlopend op vrijwilligerswerktynaarlo.nl of 0592-338934 (donderdagochtend).