Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde organiseert op donderdag 30 januari voor de eerste keer een herdenkingsavond. De avond kent een vrij karakter: iedereen die iemand wil gedenken, is welkom om op eigen wijze te herinneren en even stil te staan.

Omdat er aan het eind van het jaar al verschillende herinneringsavonden zijn, organiseert Crematorium Ommeland en Stad een avond in januari. Onder het mom van: ‘Een nieuw jaar is omzien naar elkaar’.

“Deze avond is voor iedereen die wil herinneren, ook als het afscheid van een dierbare niet bij ons is geweest”, legt manager Antoinette Rutgers uit. “Stilstaan bij gemis en herinneren van een dierbare kan op vele manieren. Er is deze avond gelegenheid om op een eigen manier te gedenken en even stil te staan. Men kan een kaarsje branden, luisteren naar pianomuziek, of een tekst op een kaartje in onze boom hangen. Dat kunnen een paar woorden zijn of iets ander; wat je zelf kwijt wilt. Er is geen ceremonie of vast programma maar een vrije inloop. Wanneer mensen er vijf minuten willen zijn is dat ook goed.”

Koffie, thee, warme chocolademelk worden aangeboden door het crematorium. De toegang is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Iedereen is welkom tussen 19.00 en 21.00 uur.

Dit artikel stond woensdag 22 januari jl. in Dorpsklanken. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het nieuws uit uw omgeving? Abonneer u dan meteen op Dorpsklanken en u ontvangt het nieuws wekelijks in uw brievenbus.