Bart Schmeink is begonnen als interim-directeur van Groningen Airport Eelde. Schmeink zal tot medio 2020 leidinggeven aan de organisatie en zich bezighouden met lopende projecten zoals de duurzaamheidsopgave en de luchtvaartnota waar het Ministerie aan werkt.

“Met de komst van de nieuwe luchtvaartnota zal Groningen Airport Eelde een rol blijven spelen in de luchtvaart in Nederland. Ik heb er zin in om samen met het team de kansen voor de luchthaven in kaart te brengen en te benutten”, aldus Bart Schmeink.

De interim-directeur volgt Marco van de Kreeke op. Van de Kreeke maakte in november bekend te stoppen als directeur van de luchthaven.

Ervaring in transport- en vervoersector
Bart Schmeink heeft jarenlange ervaring in de transport- en vervoersector. Hij werkte de afgelopen 5 jaar als CEO bij vervoermaatschappij Connexxion. Daarvoor was hij CEO bij GVB en Managing Director van Merseyrail in Groot-Brittannië.

Foto: GAE