Gisteren werd de Drentse Scheurkalender feestelijk gepresenteerd in het Globetheater in Diever. Onder aanvoering van initiatiefnemer Hent Hamming uit Eelde werd het idee van de Drentse Scheurkalender in 2018 gelanceerd. Met een collectieve oproep om foto’s in te sturen wat jou in Drenthe beweegt, raakt en/of blij maakt, werden mensen in beweging gezet zo’n foto in te sturen. Dit jaar werden meer dan 850 foto’s ingestuurd waaruit een jury een selectie heeft gemaakt.

Enthousiasme
Het resultaat is een prachtige scheurkalender geworden die het enthousiasme van heel veel Drenten 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde.

Kalender verbindt
Dat het enthousiasme voor de scheurkalender niet alleen beperkt blijft tot (amateur) fotografen, bleek uit de gastvrije uitnodiging van de gemeente Westerveld, die alle inzenders uitnodigde om de presentatie in het Shakespeare Globetheater te houden. En dat sluit  precies aan op wat de initiatiefnemers met de scheurkalender beogen: mensen op een verrassende manier met elkaar in contact brengen.

“De kalender maakt contact”, vertelde initiatiefnemer Hent Hamming voor de presentatie. “Iedereen heeft een foto gemaakt en niemand weet of die foto er daadwerkelijk in staat. Dat verbindt alleen al. Als ze het nu niet gehaald hebben, zijn ze er sterk van overtuigd dat ze het volgend jaar wel halen.”

Na afloop van het officiële gedeelte kregen alle inzenders een gratis kalender aangeboden.

Dit artikel stond woensdag 16 oktober jl. ook in Dorpsklanken. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het nieuws uit uw omgeving? Abonneer u dan meteen op Dorpsklanken en u ontvangt het nieuws wekelijks in uw brievenbus.

Op het filmpje van RTVDrenthe tijdens de presentatie komen ook een aantal bewoners uit Eelde voor.

Foto: RTVDrenthe