‘Zo’n enthousiasme had ik nooit verwacht’

Het seniorendeel van de voetbaltak van SV Yde de Punt dreigde ten onder te gaan. Van de drie teams bleven er maar twee over. Een paar oud-voetballers pakten de handschoenen op om te proberen een zevental te maken. Dat is boven alle verwachtingen gelukt.

Zevental
Medeoprichter van het zevental is Frank Huberts, die nog maar een jaar in het bestuur zit van de rood-witte club.

Yde de Punt had nog drie seniorenteams over en qua aantal spelers was dit wat aan de krappe kant. Toen is besloten om met twee teams verder te gaan. “In de wandelgangen hoorde ik over het voetbal met zeventallen op vrijdagavond (bedoeld voor 35-plussers, red.).

Rondje bellen
Vervolgens ben ik op een zaterdagmiddag een rondje gaan bellen of er animo voor was. Er moesten minimaal twaalf spelers komen. Er was direct enthousiasme van spelers die aanvankelijk wilden stoppen, maar ook van oudgedienden”

Huberts sprak bijvoorbeeld met een persoon die al met pensioen is, maar weer voetbalschoenen gaat kopen. Ook een oud-keeper, die tien jaar niks gedaan heeft, meldde zich aan. En een andere oud-doelman, die zijn knie kapot heeft, is bereid gevonden om het team te fluiten.

Er zitten spelers bij die jaren in het eerste hebben gespeeld. Henk Boezen uit Eelde bijvoorbeeld. Hij is al twintig jaar geen lid meer. Zelfs de huidige trainer van het eerste, Willem Dontje, heeft zich aangemeld.

Spontane training
Sponsoren reageerden eveneens enthousiast. “Vorige week donderdag kwamen twaalf man spontaan naar het voetbalveld om te gaan trainen. Dat was helemaal niet de bedoeling.” Inmiddels zijn er al vijftien en mogelijk zelfs zestien spelers gecontracteerd, inclusief leiders en scheidsrechters. Oud-trainer Harm Bouman bijvoorbeeld staat nog in dubio. “Maar zoveel spelers, ik had dit nooit verwacht.

Gezelligheid
Door de bereidwilligheid van deze spelers is dit team ontstaan. Voor het gevoel hebben we weer drie seniorenteams”. Het gaat om gezelligheid, samenzijn. Er wordt gespeeld in een kleine competitie, van vier wedstrijden, op vrijdagavonden. Het zijn wedstrijden van vijftien minuten.

Yde de Punt is ingedeeld bij GOMOS, SVZ, VV Roden en VEV’67. Vrijdag 6 september was de eerste ronde al. Op 1 november is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan wordt er na afloop een feestavond georganiseerd. Met livemuziek. Opdat gezelligheid voorop staat.

De voltallige selectie van het ‘zevental’: Frank Huberts, Chris de Vries (leider), Peter Westerdijk (doelman), Arjan Strijk, Benno Harsevoort (topscorer eerste elftal vorig jaar), Bert Beugel, Hans de Groot, Gert Hartlief (mede-aanjager), Harrie Brink, Leonard Pikkert, Machienus Wilkens (scheidsrechter), Peter Holtkamp, Robert Platje, Rudie Hofstee, Henk Boezen (scheidsrechter), Wilbert Strijk en Willem Dontje.

Dit artikel stond woensdag 11 september jl. in Dorpsklanken. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het nieuws uit uw omgeving? Abonneer u dan meteen op Dorpsklanken en u ontvangt het nieuws wekelijks in uw brievenbus.

Foto: Facebook S.V. Yde de Punt