Vanaf maandag 9 september is de Beethovenweg in Eelde tot en met 20 december afgesloten in verband met rioolwerkzaamheden. Dit betekent dat de bus via een andere route zal rijden.

Welke route dat precies zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Zodra er bij ons meer bekend is, zullen wij dat hier melden.

Edwin Homan heeft hierover een bericht geplaatst op Facebook en ons ingelicht. De borden van de afsluiting van de Beethovenweg staan er al een tijd. Omdat Homan ook regelmatig gebruikmaakt van de bushalte aan de Beethovenweg, vroeg hij zich afgelopen vrijdag af wat dat voor consequenties had voor die halte. Speurwerk op de site van Qbuzz en OV9292 leverde geen antwoord op.

Aan het eind van de middag heeft Homan daarom contact opgenomen met de gemeente. De telefoniste zou de melding doorgeven aan de betreffende ambtenaar. Omdat het aan het eind van de dag was, heeft Homan echter niets meer van de gemeente gehoord.

Reactie Qbuzz
Zaterdag keek Homan weer op de site van de busonderneming. Omdat daar nog niets vermeld stond, heeft hij via WhatsApp contact opgenomen met Qbuzz. Hun reactie was: ‘De situatie is ons inmiddels bekend, het klopt dat er nog niks op de website staat. De betreffende wegbeheerder (gemeente) heeft ons gisteren van informatie voorzien over deze stremming. De normale procedure is dat men dit soort zaken enkele weken van tevoren aangeeft. … Op het moment is er vanuit onze Infra afdeling nog geen stremmingsroute aangemaakt en vandaag is er niemand op kantoor. Houdt maandag dus rekening met enige vertragingen en eventuele haltes die niet worden aangedaan, omdat onze voertuigen er niet langs kunnen.’

Omleiding
Omdat er vanaf Spierveen al omleidingsborden staan vóór de kruising Beethovenweg/Kooistukken-Verdiweg vermoedt Homan dat de bus niet via de normale omleidingsroute (zoals bijvoorbeeld bij afsluiting van het centrum van Eelde in verband met festiviteiten) zal gaan. Dat zal betekenen dat de afsluiting van de Beethovenweg ook consequenties zal hebben voor de haltes Else van der Laanhuis, Verdiweg, Otto Eerelmanweg, Hortensiaweg en Henri Dunantweg.

In verband met het weekend zal dus pas morgen precies bekend zijn wat de consequenties voor de busreizigers zullen zijn. Zodra wij iets meer weten, melden wij dat hier.

Lees hier a.s. woensdag alles over in Dorpsklanken.
Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het nieuws uit uw omgeving? Abonneer u dan meteen op Dorpsklanken en u ontvangt het nieuws wekelijks in uw brievenbus.

Foto: Edwin Homan