Tijdens de Nederlandse kampioenschappen wisten de voltigeurs van de Ravenruiters maar liefst drie zilveren medailles te winnen! Er werd meegestreden op drie onderdelen, namelijk de solisten, het duo onderdeel en het team voltigeren (gymnastische oefeningen op de rug van een paard, red.).

Op alle drie de onderdelen wisten de meiden een geweldige proef te voltigeren die drie keer een zilveren plak opleverde.

Voor het team was het helemaal een knappe prestatie omdat die door omstandigheden niet op hun eigen paard konden voltigeren. Gelukkig was er een ander team zo sportief om hun paard uit te lenen wat dus resulteerde in de tweede plaats.

Clinic Emmelie Scholtens
De dressuuramazone Emmelie Scholtens geeft vanmiddag van 13.00 uur tot 18.30 een dressuur clinic bij stal Bongeveen in Bunne.

Emmelie behaalde afgelopen Wereldkampioenschappen in Rotterdam de zilveren medaille met het Nederlandse team. Daarnaast werd ze de afgelopen jaren maar liefst driemaal wereldkampioen bij de jonge dressuur paarden.

Emmelie begon haar succesvolle carrière bij de rijvereniging De Ravenruiters. Slechts zelden geeft ze een clinic maar voor haar oude club maakt ze graag een uitzondering. De clinic is vrij toegankelijk. Lees a.s. woensdag meer over de clinic in Dorpsklanken!

Dit artikel stond woensdag 4 september jl. in Dorpsklanken. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het nieuws uit uw omgeving? Abonneer u dan meteen op Dorpsklanken en u ontvangt het nieuws wekelijks in uw brievenbus.

Foto: flickr.com