Afgelopen week werden in Roquebrune (Frankrijk) de Europese Jeugdkampioenschappen Waterskiën gehouden. Van de Water Ski Club Paterswoldsemeer mochten er 4 skiërs voor Nederland uitkomen. De WSCP kan terugkijken op een zeer geslaagd EK!

Mathijs Korsten kwam uit in de klasse ‘onder 17 jaar’ op Slalom  en Figuren (19e en 13e plaats). In de klasse ‘onder 14 jaar’ werd Dominique Korsten 22e op Slalom  en 21e op Figuren. Charlotte Korsten werd op het onderdeel Figuren 17e.

Bij het onderdeel Slalom onder 14 jaar sloegen de WSCP’ers toe: Charlotte skiede in de voorronde 5 boeien aan de 14 meter lijn en Eva van Bergen skiede een halve boei aan de 13 meter lijn. Hiermee zaten beide meiden in de finale. In de finale eindigde Charlotte met 1,5 boei aan de 16 meter lijn op de 12 plaats.

Eva van Bergen skiede een fantastische 4 boeien aan de 13 meter lijn en eindigde hiermee samen met een Italiaanse skiester op de derde plek. Voor de einduitslag telt de prestatie van de voorronde mee en hierin had de Italiaanse skiester helaas beter geskied.

Wil je ook een keer waterskiën voor je plezier of in wedstrijd verband? Kom eens langs bij de WSCP. Ze zitten in het gebouw links naast paviljoen Kaap Hoorn aan het Hoornsemeer. Vrijdagavond vanaf 18.30 uur hebben intro’s voorrang.

Op de foto: Eva van Bergen in actie.

Foto: Ismael Herrero (via Ard van Bergen)