Bij de presentie van de artiesten van de Feesttent in onze Corsokrant werd Samantha Steenwijk helaas niet vermeld. Zij treed a.s. woensdag op tijdens de Hollandse Avond.

In de feesttent wordt woensdag 28 augustus een Hollandse Avond georganiseerd. Naast optredens van Joost mag het Weten, Henk Dissel en Frank van Etten zal ook Samantha Steenwijk acte de présence geven.

Wie de laatste jaren Samantha Steenwijk in actie heeft gezien, zal zich moeilijk kunnen voorstellen dat de zangeres lange tijd te verlegen was voor de bühne. Met haar eigenzinnige interpretatie van het Nederlandstalige lied stuwt ze grote en kleine zalen naar euforische hoogtes.

De belangrijke stap van douchecabine naar podium vond plaats in 2002. Op aandringen van haar ouders, die al jaren genoten van haar ‘badkamerconcerten’, schreef Samantha zich in bij een grote Haagse talentenjacht en triomfeerde.

Dankzij de vrolijke single ‘Kom Ga Met Mij Mee!’ wordt ze ‘Talent van de maand’ op het populaire themakanaal Sterren.nl van de TROS. En speelt vervolgens in het voorprogramma van Gerard Joling, het Mega Piraten Festijn in het GelreDome en de Go Apres Ski in Ahoy.

Vanaf 2009 begint het balletje steeds sneller te rollen voor Samantha Steenwijk. Als klap op de vuurpijl neemt Samantha diverse singles op met onder andere Edwin van Hoevelaak & Manfred Jongenelis, producenten van vele grote namen uit de Nederlandstalige scene en winnaars van evenveel gouden en platina albums.

In 2013 waagt Samantha zich aan de nieuwste talentenjacht op SBS6: ‘Bloed, Zweet en Tranen’, op zoek naar de nieuwe volkszanger(es) van Nederland. Gesteund door haar teamcaptains Gerard Joling en Roxeanne Hazes schopt Samantha het zo ver dat ze uiteindelijk in de finale belandt en een derde plaats behaalt, een droom die uitkwam!

De toekomst? Als het aan Samantha ligt glorieus, inclusief uitverkochte stadions en een eigen kledinglijn met veel vrolijke kleuren.

Foto: Dennis Franke/Easybookings b.v.