De Vereniging voor Volksvermaken organiseert morgen weer een fietstocht. Het evenement is een samenwerkingsverband met Volksvermaken Vries en stond voorheen bekend onder de naam Rabo Fietstocht. Sinds dit jaar heet het Tynaarlo Fietstocht.

De reden is dat Rabobank zich terug heeft getrokken als hoofdsponsor. De opzet is onveranderd. Het ene jaar organiseert Eelde de tocht, het andere jaar is Vries verantwoordelijk.

Dit keer is Vries aan de beurt, die naast het regelen van sponsoring ook de routes uitzet. De afstanden zijn 40 en 60 kilometer. De route is niet bepijld. Deelnemers krijgen een routepapier mee, waarin zowel de 40 als 60 kilometer verwerkt is.

Er kan weer gestart worden op drie verschillende locaties, te weten Café de Babbelaar in Eelde, Café Onder de Linden Vries en Brasserie ‘t Hof van Zuidlaren. Dit om meer verspreiding te krijgen.

Onderweg zijn er posten in Eelde, Vries en Zuidlaren. Vries regelt de post in Zuidlaren. Bij deze posten krijgen deelnemers ook een versnapering. Vorig jaar deden er ruim vijfhonderd mensen mee, mede dankzij het mooie weer.

Deelnemers hoeven niets te betalen. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur. De posten sluiten om 17.30 uur.

Foto: Jan Willem van Bruggen