TV Actief ging afgelopen weekend met 10 leden naar het Nederlands Kampioenschap Trampoline in Ahoy in Rotterdam en beleefde daar een geweldig weekend!

Brons
Op het NK werden de individuele en de synchroontitels verdeeld. Er werd super gesprongen en 3 springers behaalden een medaille en er waren 8 finaleplaatsen.

Myrialie Landkroon heeft een fantastisch seizoen gehad en bekroonde dit met een bronzen plak in de 3e divisie Jeugd. Samen met Sophie Heijes sprong ze synchroon naar de finale en ze werden hier mooi 8e.

De andere bronzen plak ging naar Mikay Tjong Ayong bij het synchroonspringen. Hij sprong synchroon met Tom Mulder van TSV Hoogezand. Deze twee jongens van 7 jaar sprongen geweldige oefeningen waardoor ze de finale haalden. Na een lange dag was de concentratie een beetje weg, maar nog steeds wisten ze in de finale naar een fantastische derde plaats te springen.

Beide jongens sprongen ook individueel in een sterke klasse en wisten de finale niet te behalen. Marjolein Dijkman sprong een uitstekende individuele wedstrijd. Zij ging als eerste door naar de finale. Hier was de strijd spannend. Helaas bleek dit net niet genoeg voor de eerste plaats. Zij werd daardoor gehuldigd als tweede.

Mogelijk zit er een fout in de scores, die onderzocht wordt, waardoor nog niet helemaal zeker is of Marjolein toch hoger geëindigd is. Maar ze heeft in ieder geval een topprestatie neer gezet.

Migraineaanval
In deze klasse sprong ook Dewi Boijenga. Ze wist synchroon met Marjolein als 4e de finale in te gaan met het zicht op een medaille, maar door een migraineaanval ging de finaleoefening mis, wat enorm jammer was. Individueel sprong ze toch nog haar wedstrijd wat haar doorzettingsvermogen toonde!

Mellissa Werkman, lid van Actief maar uitkomend voor TSV, miste net een finaleplek en werd 9e. Finaleplaatsen waren er voor Tyrell van Oosten en Aiden van der Linden die bij de Jeugd Jongens klasse 3e Divisie 5e en 8e werden in de finale. Een knap resultaat van beide jongens die echt boven zichzelf uitstegen en klasse presteerden. Zij sprongen samen ook synchroon en misten daar net een finaleplek.

Josien Sloot kwam uit in de 4e divisie Junior voor haar eerste NK, dat altijd spannend is in zo’n grote hal. Zij sprong een knappe wedstrijd. Daniël Blik, lid van Actief maar uitkomend voor TSV, sprong een goede wedstrijd en werd in de 2e divisie Heren 6e in de finale. Het geweldige wedstrijdseizoen is ten einde.

Voor het komend seizoen gaat er weer hard geoefend worden en staan er alweer nieuwe wedstrijdspringers klaar die ook graag mee willen doen.

Op de foto: Tom Mulder en Mikay Tjong Ayong