De vakantietijd breekt weer aan. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Stichting Vakantiebank zorgt ervoor dat ook mensen met minder geld op vakantie kunnen. Afgelopen week ontving de stichting een fantastisch bedrag van Lionsclub Groote Griet, die ieder jaar doneert aan Goede Doelen en dit jaar onder meer de Vakantiebank wil ondersteunen.

Geraniumactie
In het interview in Dorpsklanken van 27 februari jl. vertelde Henk Roevros (vrijwilliger Fondsenwerving van Stichting De Vakantiebank) al dat Lionsclub Groote Griet De Vakantiebank in 2019 omarmd heeft als Goede Doel. Lionsclub Grootte Griet, bestaand uit een groep van 28 vrouwen, organiseerde daarvoor een Geraniumactie: ‘Bloemen voor Bloemen’.

Gasthuis Hospice Groningen krijgt een bedrag om wekelijks verse bloemen aan te schaffen, waarmee de vrijwilligers van de werkgroep Bloemen dan prachtige boeketten maken om zo een warme, huiselijke sfeer te creëren. Ook iedere nieuwe gast van Gasthuis Hospice Groningen ontvangt een mooi boeket, hetgeen altijd enorm wordt gewaardeerd.

Fantastisch bedrag
De opbrengst van de bloemenactie werd onlangs in de vorm van een cheque door Trees van der Veen (Service apotheek Eelde Paterswolde en tevens vicepresident van Lionsclub Groote Griet) in het bijzijn van presidente Arianne Lokker overhandigd aan Henk Roevros in de “thuislocatie” van Lionsclub Groote Griet, Restaurant Elanderhus in Eelderwolde.

Onder dankzegging aan het bestuur van de Lionsclub en haar leden gaf Henk Roevros te kennen dat er dankzij dit fantastische bedrag weer een groot aantal gezinnen, dat op- of onder het bestaansminimum leeft, van een week vakantie kunnen gaan genieten.

Hospice en Earlybirds
Willemien Lenstra nam namens het Gasthuis Hospice Groningen de cheque in ontvangst. De resterende opbrengst van de bloemenactie zal binnenkort worden overhandigd aan de Stichting Earlybirds, die in het ziekenhuis kosteloos liefdevolle fotoreportages van vroeg geborenen maakt.

Foto: Erik Ebbinge

Op de foto: Trees van der Veen, Arianne Lokker, Willemien Lenstra (Lionsclub Groote Griet) en Henk Roevros van De Vakantiebank