Op 22 en 23 juni gaat een groep van 10 Groningers en Drenten 240 km hardlopen voor het Ronald McDonald huis in Groningen. In 24 uur gaat team Run4Grunn deze afstand in estafette afleggen. Ze verwachten daarmee zo’n 10.000 euro op te halen.

Onder het motto ‘Even afzien om anderen te helpen,’ loopt Henk Heeringa uit Eelderwolde mee. Rene de Geus (hardloper, begeleider op de fiets en teambegeleider/verzorger) uit dezelfde plaats heeft ervaring met het Ronald McDonald-huis en zegt hierover: “Ik heb gebruik mogen maken van het huis in Maastricht voor een observatie van mijn dochter Selma in het landelijk expertise centrum Rett syndroom in het UMC. Ik heb ervaren hoe belangrijk dit is en wil graag iets terug doen, ook namens Selma, zodat andere kinderen ook hun familie dicht bij hun kunnen hebben.”

Samen met nog 38 teams uit het hele land zetten zij zich in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De hardlopers starten zaterdag op het Lange Voorhout in Den Haag. De route komt langs 5 Ronald McDonald huizen.

In het Ronald McDonald Huis in de Oosterparkwijk in Groningen kunnen ouders verblijven gedurende de ziekenhuisopname van hun kind. Broertjes en zusjes kunnen gewoon mee en het pand is voorzien van alle faciliteiten die mensen thuis ook hebben, van keuken tot wasmachine.

Een nacht doorbrengen in het Ronald McDonald Huis kost de ouders vijftien euro. De rest wordt betaald vanuit donaties en giften. De hardlopers hebben inmiddels ruim 9000 euro opgehaald voor dit goede doel. Het gaat dan om persoonlijke donaties en bedrijfsdonaties. Ook heeft het team spullen verkocht op de koningsmarkten.

De lopers hopen in totaal 10.000 euro aan het Ronald McDonald huis in Groningen te kunnen overhandigen. Iedereen kan hen steunen via  www.home-run.nl/teams/team-run4grunn.

Foto: Team Run4Grunn