Komende zondag beleeft het dorp een primeur: het allereerste Corso Voetbaltoernooi, dat wordt gehouden op het terrein van VV Actief. Er zullen teams meedoen uit verschillende wijken. Aanleiding voor een sportieve opening van het Corso waren gesprekken met de medewerkers.

“Meestal praat je alleen met de wijkvoorzitters, we wilden iets leuks doen met de medewerkers. In een gesprek met de bouwers kwam het idee van voetballen naar voren,” zegt Corso-voorzitter Jacqueline Haijkens, die zelf actief is in de voetballerij. “Ik draai met een aantal vrouwen kantinediensten bij Actief en voetbal zelf in het 30 plusteam”.

Haijkens vertelt verder: “We hebben het idee voorgelegd aan de voorzitters, er bleek heel veel animo. Er hebben zich veertien teams aangemeld.” Inmiddels zijn we twee weken voor de aftrap.

“Het speelschema is klaar, de muziek, het geluid, alles is rond. Alles betekent ook: scheidsrechters, EHBO en eten en drinken. Betalingen gaan met munten. Actief heeft het super geregeld. De helft van de opbrengst is voor Actief, het andere deel gaat naar Corso. Er wordt gespeeld met teams van 7 spelers. De wedstrijden duren twintig minuten. Je hoeft niet te kunnen voetballen. Ik heb ook geen idee of er vrouwen meedoen (er doen vrouwen mee, red.) Ik ben benieuwd”.

De wedstrijden zijn op kunstgras. Er wordt gestreden om een wisselbokaal. De eerste vier teams dingen mee om prijzen. Verder kunnen teams de Fairplay-bokaal winnen, die, zoals Corso betaamt, een andere naam heeft: de ‘Doe-es-lief’-prijs.

“Nee, ik voetbal zelf niet mee en ook de andere bestuursleden niet. Dat is niet te doen met het organiseren. Ja, wij zijn de vliegende keep”. Het eerste corsotoernooi begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Kijkers zijn van harte welkom.

Foto: Erik Ebbinge