Het is een van de bijna 200 reacties op de Facebookpagina van RTV Noord, naar aanleiding van het bericht dat Groningen Airport Eelde een kwart van het aantal passagiers heeft ingeleverd in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2018.

Op Facebook geven mensen uiteenlopende redenen waarom ze niet, of minder, vanaf Eelde vliegen. Dat het aantal bestemmingen is afgenomen bijvoorbeeld. Of dat het vliegen vanaf een andere luchthaven soms goedkoper is. En een reden die opvallend vaak wordt genoemd: de vluchttijden.

Je mist twee dagen
‘We hebben jaren vanaf Eelde gevlogen maar je bent al twee dagen kwijt omdat je laat vertrekt in de middag en terug bent in alle vroegte… Dus tijden veranderen’, schrijft Hennie Mellies. Carla Hollander de Vries is het daar mee eens: ‘Wij vliegen ook het liefst vanaf Eelde en willen daar ook wel een beetje meer voor betalen, maar met de vertrektijden, laat vanaf Eelde en vroeg vertrek van je vakantiebestemming (Gran Canaria) dan mis je twee dagen van je vakantie.

‘Niet iedereen laat zich weerhouden van een vlucht vanaf Eelde: ‘Wij vliegen altijd vanaf Eelde, inderdaad dit jaar mindere vertrektijden, maar blijft voor ons ideaal.’

Feedback
Reizigers schrijven verder dat ze beseffen dat Groningen Airport Eelde geen invloed heeft op de vertrektijden. In een reactie op onze Facebookpagina bevestigt de luchthaven dat en ze koppelen er meteen een oproep aan: ‘Helaas hebben wij als luchthaven hier geen invloed op. (…) Misschien kun je jouw feedback mailen naar de luchtvaartmaatschappijen of touroperators die de desbetreffende reis aanbieden. Alvast een goede vakantie toegewenst.’

Wegfrezen
Mocht de oproep tot niets leiden, dan geeft een aantal reageerders aan dat ze toch van Eelde blijven vliegen. Maar er zijn niet alleen fans die reageren. Harrie van der Laan stelt voor: ‘F1 baan van maken.’ Richard Rozema heeft een ander voorstel: ‘Asfalt wegfrezen en teruggeven aan de natuur.’

Bron en foto: RTV Noord