Tijdens het hevige noodweer vannacht is aan de Westerhorn 31, de boerderij van Reina en Willem Woldendorp, een grote eik omgewaaid. De boom viel tegen de voorgevel van de boerderij. Van persoonlijke ongelukken was gelukkig geen sprake en de schade lijkt mee te vallen.

’s Nachts kwam de Politie aan de deur om te vertellen dat er een boom tegen het huis lag, vertelde mevrouw Woldendorp. “Ik was nog op, maar heb door het lawaai van het noodweer in eerste instantie niks gemerkt. Ik heb wel mijn man wakker gemaakt, omdat het licht was uitgevallen. Ook de brandweer – die door de politie was gebeld – kwam later in de nacht langs, maar kon niets doen en moest elders actie ondernemen.”

Rond tienen ’s ochtends kwam de gemeente langs, die de boom met hulp van Andy Kregel en zijn kraan, netjes ‘onschadelijk’ wist te maken. Op de vraag of hij niet enorm geschrokken was, liet de heer des huizes nuchter en glimlachend weten, dat alles meevalt wanneer je een keer een brand hebt meegemaakt. De heer Woldendorp doelde op de brand, die de boerderij trof op 18 augustus 1988. Over de nieuwe boerderij, die het jaar daarop werd afgeleverd, kon hij alleen maar tevreden zijn. Kijkend naar de schade aan enkele dakpannen en de gevel was zijn korte commentaar: “Het is een stevig gebouw…”

Over de boom had de heer Woldendorp twee jaar geleden aangeven bij de gemeente, dat hij hem niet vertrouwde. In zijn ogen stond de boom te scheef. Een deskundige van de gemeente kwam de situatie beoordelen en was een andere mening toe gedaan. De boom vormde geen gevaar voor de omgeving. Het is natuurlijk achteraf praten, maar zijn deskundige advies is vannacht achterhaald door de realiteit.

Foto’s: Jan Willem van Bruggen (boven) en Jan Jaap Harmens (onder)

Lees en bekijk ook: ‘Die flits schoot zo het bed in’ en Foto’s onweer