De bliksem sloeg in de nacht van dinsdag op woensdag in de woning van de familie Van Essen aan de Landsteinerweg in Eelde. Het was volgens buurtbewoners een enorme klap, waarna de stroom in de straat voor een deel uitviel. Een bizar verhaal: Arthur van Essen (81) werd eerder in zijn leven al eens getroffen door de bliksem toen hij op de brommer reed.

Het echtpaar Van Essen uit Eelde ligt al op bed, als het noodweer vanuit het Zuiden nadert. „Ik had op Buienradar gezien dat het onweer tussen middernacht en een uur bij ons zou zijn”, zegt Arthur van Essen (81) in de slaapkamer.

Aan de muur boven het bed hangt een zwartgeblakerd leeslampje en op het witte laken zitten zwarte vegen. “Mijn vrouw is doodsbang voor onweer en die was al naar beneden gegaan en dat is achteraf gezien maar goed ook”, vertelt Van Essen uiterst kalm. “Die flits schoot zo vanuit het lampje het bed in.”

Lees verder: Dagblad van het Noorden

Foto: 112 Groningen

Lees en bekijk ook: Omgewaaide boom aan de Westerhorn en Foto’s onweer