Onder grote belangstelling werd gisteren bij het Brughoes in het dorp Tynaarlo om twaalf uur het digitaal platform BuurtBrink.nl op spectaculaire wijze geopend. Niemand minder dan 5-voudig wereldkampioen Sem Schilt zorgde met een ferme klap met een bijl ervoor dat de ballon knapte. Dit gold als proefballon. Nu moet het zich verspreiden over de gemeente.

Het platform BuurtBrink.nl is vorig jaar opgezet. De bedoeling van het platform is om de achttien dorpen in de gemeente online te verbinden, maar zeker ook om elkaar in het echt te ontmoeten.

De naam is gekozen vanwege het feit dat ieder dorp een brink heeft. Behalve Eelde-Paterswolde. Desondanks was het alle reden voor de buurtverbinders om het platform later op de middag om 13.15 uur zichtbaar te maken op de eigen ‘brink’ van Eelde: ’t Kampje.

Lees hier meer over in de Dorpsklanken van 15 mei.

Foto’s: Johan Wolfard