Eerste Paasdag, prachtig weer en uitdagende spelletjes bij de terrassen in Eelde. Café De Babbelaar had het Eieren Vangen georganiseerd. Bij Café Boelens kon men meedoen aan het Notenschieten.

Om met het Eieren vangen te beginnen, daar begint Eelde zowaar talent te ontwikkelen. Het jarenlange oefenen tijdens de paasdagen begint zijn vruchten af te werpen. Weinig eieren vallen stuk, of het nou van 5, 10 of 15 meter hoogte is. Bij slecht weer wil de belangstelling nog wel eens tegen vallen, maar zondagmiddag had de organisatie daar weinig last van. In drie categorieën werd gestreden: bij de leeftijdsgroep 8 – 12 wist Julia Fokkens de eerste prijs te winnen, bij de leeftijdscategorie 13 – 17 won Suze Boer. Bij de ‘volwassenen’ ging Erwin Berends er met de hoofdprijs, een eipad, vandoor. Willem Kema en Arjen Nijdam werden tweede en derde. Bij het notenschieten werd niet om hoofdprijzen gestreden. Maar om de inleg naast de noten. Dit spel, dat vooral in Drenthe en Groningen tijdens de Pasen gespeeld wordt kent termen als ‘dik’ en ‘dun’. Voor de gezelligheid is het wel zaak de geldelijke inleg enigszins te beperken, want het kan aardig oplopen. Maar het is ook vooral de gezelligheid rondom het spel dat belangrijk is. Een eindstand kan Uw verslaggever niet overleggen, voor zover bekend zijn er geen spelers blut geraakt.