De 90-jarige is nog springlevend

Takens Mode is de modezaak voor dames en heren. De zaak bestaat dit jaar negentig jaar, het familiebedrijf is tevens al dertig jaar een vertrouwd adres in Vries. Twee jubilea, reden om dit te vieren, dit gebeurt met acties. “We hebben veel ontwikkelingen meegemaakt en er is in die jaren veel veranderd. Daar spelen we met de collecties op in”, vertelt Peter Takens.

“Volgens de klanten is dat aardig gelukt. De consument verjongt, daardoor krijg je automatisch een jongere doelgroep. Maar de bestaande ‘oudere’ doelgroep kleedt zich ook jonger. We hebben een vrij brede collectie, zowel qua maat als merk. Zo hebben we grote damesmaten, tot 52 en bij de heren XXXL. Maar ook de kleinere vrouwenconfectiematen vanaf maat 34. Dit seizoen is er veel kleur in de mode, van groen, geel, blauw, rood, tot oranje. En veel prints, gebloemd, ruitjes, streepjes. Alles kan en alles is te combineren. Jurkjes en rokjes zijn terug en qua broeken ook hier de afwisseling, van nauwsluitend tot wijd”. Takens heeft veel verschillende damesmerken. Onder andere: & Co woman, Brandtex, Red Button, Bagoraz, Zerres, Dreamstar, Soya Concept, Rabe, Frank Walder, Robell en Gerry Weber edition. En van de heren Baileys, Lerros, Meyer, Culture, Meantime, Chris Cayne. “Daarnaast hebben we vele wisselende seizoensmerken”. Takens heeft inmiddels ook de (hoog)zomercollectie binnen. Er is zeer veel keuze in korte broeken van alle soorten zoals bermuda’s en in allerlei kleuren. De zaak is voorzien van liefst negen paskamers, die bovendien ruim zijn, waar klanten erg blij mee zijn. Het familiebedrijf houdt stand in deze moeilijke tijd. Gastvrijheid staat bij Takens Mode hoog in het vaandel. Zo is er een ruime koffietafel met veel lectuur. “We willen dat mensen hier ook gezellig komen winkelen”, vindt Peter. Parkeren kan voor de deur. Voor vaste klanten is de spaaractie aantrekkelijk. Bij iedere aankoop krijgt men een bepaald aantal punten, voor korting. Verder worden de Fashioncheque en de VVV- card en bonnen geaccepteerd. Het modeteam, bestaand uit Janneke, Miranda, Barry, Yvonne, Mia en Peter, verwelkomt je graag. En wat het seizoen betreft: om er op zijn paasbest weer tevreden huiswaarts te keren.