Vanaf vandaag start Dorpsklanken met Dorpsklanken.online. Een dorpsportaal voor Eelde, Paterswolde en omgeving. Achter de schermen is er in samenwerking met KNAP-IT hard gewerkt om er iets moois van te maken. We spraken met de verse webredacteur Jan Jaap Harmens en hoofdredacteur Richard Aeilkema.

Waarom een nieuwssite? Aeilkema: “We willen – net als met de krant – zichtbaar zijn in het dorp. Nieuwe media als Instagram, Facebook, maar ook de mogelijkheden met bewegend beeld zijn onbeperkt. Dorpsklanken.online is daarom een prachtige aanvulling op de krant zelf. We kunnen daar meer foto’s en eventueel video plaatsen, maar zie het vooral als een dorpsportaal. Op termijn zullen alle sites die Eelde-Paterswolde rijk is daar een plek krijgen.”

Richard vervolgt: “Daarnaast kan je je klankje [rubrieksadvertentie, red.] aanbieden via de website, de online agenda raadplegen waar ook de oudpapier inzameling straks te vinden zal zijn. Elke week plaatsen we een artikel uit de krant online met daarin ook de teaser om abonnee te worden van de krant zelf. Uit de Huis-aan-huisedities plaatsen we meer artikelen online en tot slot worden er dagelijks nieuwe berichten uit andere media door ons doorgeplaatst door Jan Jaap Harmens.”

Jan Jaap is geen onbekende voor Dorpsklanken. Eerder werkte hij bij de krant als verslaggever. Nu is hij terug in een rol die hem op het lijf geschreven lijkt. “Ik ben enorm enthousiast over Dorpsklanken.online. Het is een mooie manier om het dagelijkse nieuws snel te delen, maar vooral om een up-to-date dorpsportaal te ontwikkelen voor de inwoners van Eelde-Paterswolde.” Harmens is geboren en getogen in Eelde en heeft er heel veel zin in. “De afgelopen weken hebben we flink proefgedraaid.”

Aeilkema vult aan: “We zijn ook heel blij met de samenwerking met KNAP-IT. Frank van Driel heeft in het verleden InEeldePaterswolde.nl mede opgezet. Juist die ervaring heeft ons enorm geholpen om de juiste keuzes te maken voor Dorpsklanken.online. De komende periode zullen we de website verder ontwikkelen.” Aeilkema zou bijvoorbeeld nog graag zien dat de oudpapier routes die gereden worden ook online zichtbaar worden op de nieuwe site. Tig ideeën nog dus.

Harmens en Aeilkema hebben er overduidelijk lol in. Jan Jaap: “Onder de link Over ons kan je meer lezen over alle mensen die Dorpsklanken mogelijk maken. Uiteraard moet daar nog een mooie foto bij van alle bezorgers, want die horen er ook bij.” Richard: “Naast de foto’s bij artikelen is er een banner onder het menu dat over de krant zelf gaat. Hierin staan prachtige voorpaginafoto’s van Jan Willem van Bruggen van de afgelopen periode. Ook het kopje ondernemers is de moeite van het bekijken waard. We hopen dat onze lezers ook blij worden van Dorpsklanken.online.”

De nieuwe website van Dorpsklanken vind je heel simpel: www.dorpsklanken.online

Nieuws of agenda suggesties mail je nog steeds naar redactie@dorpsklanken.nl .

Op de foto Hoofdredacteur Richard Aeilkema [links] met webredacteur Jan Jaap Harmens [rechts]. Foto Jan Willem van Bruggen