Janny Douwes-Hartlief werd op maandagvanavond  8 april verrast met een lintje. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet als vrijwilliger voor verschillende organisaties in gemeente Tynaarlo.

Fantastische schakel

Janny Douwes-Hartlief is al  61 jaar vrijwilliger bij het corso. Sinds haar tiende is ze vrijwilligster bij Corsowijk Centrum. Verder heeft ze bij het bloemencorso een vaste taak: het maken van de kostuums voor de figuranten.

Momenteel is ze voor de tweede keer secretaris bij Vrouwen van Nu en is ze vrijwilliger bij de Historische Vereniging Ol Eel. Daarnaast is Janny medewerker bij de computersoos in Eelde en was ze twintig jaar vrijwilliger bij de Kiesvereniging Gemeentebelangen Eelde.

Gemeente Tynaarlo noemt haar een “fantastische schakel in een breed netwerk in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde.” Volgens Tynaarlo is ze niet alleen goed in het bedenken van een idee, maar ook in het organiseren en uitvoeren daarvan. Janny kreeg de koninklijke onderscheiding in het Historisch Centrum van Ol Eel uit handen van burgemeester Marcel Thijsen.

Lees hier meer over in de Dorpsklanken van 10 april.

Bron en foto: rtvdrenthe.nl