Twee wedstrijden vonden doorgang afgelopen zondag. Daaronder de thuiswedstrijd van VV Actief tegen VV Haren. Laagvlieger Haren was op het winderige sportpark aan de Burg. J.G. Legroweg geen partij voor de rood-witten. Het werd 5 – 0 voor de thuisclub, die drie punten uitliep op concurrent TLC, die vanwege de afgelasting niet in actie kwam.

Binnen vijf minuten was het raak: Huib Hanekamp onderschepte de bal en stuurde Laurens Timmer de diepte in. Diens strakke voorzet belandde bij Jeffrey de Vries, die via de binnenkant van de paal de 1 – 0 binnenschoot. Na een kwartier spelen was Ermin Imelman dicht bij de 2 – 0, maar zijn volley na een fraaie aanval ging rakelings over. Tien minuten voor rust tekende Imelman alsnog voor de 2 – 0 door een toegekende strafschop na een handsbal binnen te schieten.

Actief was los en voor Haren was het maar goed dat de scheidsrechter tien minuten later voor het rustsignaal floot, want de score verdubbelde in de laatste tien minuten. Eerst schoot Timmer na een uitbraak de 3 – 0 binnen, daarna maakte Imelman de 4 – 0 na een mooie steekpass van Timmer.

Na rust kreeg Actief ‘wind tegen’, maar het spelbeeld veranderde niet. Actief was veel beter dan Haren, dat alleen bij corners gevaarlijk werd. Robin van den Heuvel moest enkele keren goed opletten bij de ‘inwaaiende’ corners. Julius van der Hilst zorgde kort na rust voor een hoogtepuntje met een schot, dat vanaf 18 meter in de kruising vloog: 5 – 0. Actief kreeg daarna nog een grote kans om de voorsprong te vergroten, maar de ingevallen Mark Gorter had te veel tijd nodig om het af te werken.

Opstelling Actief: Van den Heuvel, Krijthe, Hagenauw, Jansen, Hanekamp, Slijfer, Van der Hilst (Boer), Meijering, De Vries (Koops), Imelman en Timmer (Gorter).