‘Het is hier gewoon gezellig’

Onlangs hield Woe Ping, het Chinees Thaise restaurant in Eelderwolde er na 23 jaar mee op. Jammer volgens de vaste klantenkring. We spraken de eigenaar en ondernemer Jackie Zhou in zijn nieuwe restaurant Happy World in Assen.

Jackie doet de naam van het restaurant eer aan. Met een grote glimlach en een kop koffie gaan we zitten in het sfeervolle restaurant aan de Aziëweg in Assen. Net als al het overige personeel die al druk zijn met de voorbereidingen van het buffet die avond. “Het ging niet langer”, aldus Jackie die in 2015 samen met twee andere ondernemers startte in Assen. Hij doelt op het runnen van twee restaurants. Eelderwolde werd vooral aangestuurd door zijn vrouw. In Assen maakte Happy World een enorme groei door. Er werd verbouwd en de gasten bleven maar komen. “In 2017 had ik er gewoon stress van. In 2018 zei mijn zoon van 18 dat jij in 2019 naar de universiteit zou gaan en geen tijd meer had om te helpen in de zaak”. Een beweging die zijn dochter van 21 ook al had gemaakt. Tijd dus voor een keuze. Teruggaan naar enkel de locatie in Eelderwolde of zich helemaal richten op Assen. “Het werd Assen. De zaak loopt niet alleen super goed, we richten ons als buffetrestaurant op Wereld gerechten. Veel mensen hebben een beeld van buffetrestaurants. Dat het rommelig en ongezellig is. Hier is dat totaal anders. Alles is schoon, goed voorbereid en we leveren kwaliteit. Het gaat om de beleving van lekker eten. We proberen voedselverspilling tegen te gaan en bieden een grote ruimte voor kinderen om te spelen zonder dat de gasten die eten daar last van hebben. Ook voor grote groepen is Happy World helemaal geschikt. Er is zelfs een apart gedeelte in het restaurant waar je met een groep kan genieten van al het heerlijks. Een kinderbuffet, Europese keuken, Wok, Thais, Chinees en Wok. Het is er allemaal. “Het is hier gewoon gezellig”, aldus een trotse Jackie. Happy World maakt de wereld vrolijker. Dat komt niet alleen door enorme de variatie aan lekker eten, maar ook door het aanstekelijke enthousiasme van Jackie Zhou en zijn personeel.

Happy World is gevestigd aan de Aziëweg 3 in Assen [afslag Assen-Noord] en is zes dagen per week geopend vanaf 16 uur. happyworldassen.nl