Marga Beck winnaar Corsoloterij

Marga Beck doet al jaren mee aan de Corsoloterij. Afgelopen jaar viel ze flink in de prijzen. Het gaat haar niet speciaal om de prijzen, het in standhouden van het Eelder Bloemencorso vindt ze veel belangrijker. Dat is ook de reden dat ze elk jaar trouw een lot koopt.

“Ik doe niet veel mee met verlotingen, maar het Corso wel”, vertelt Beck, die van oorsprong uit Stad komt, maar al 25 jaar in Eelde woont. “Ik speel al jaren mee. Ik had nog nooit een prijs gewonnen en afgelopen jaar won ik er twee”. Wat heet, ze won de hoofdprijs. “Daar had ik totaal niet op gerekend, want twee trekkingen daarvoor had ik al een boodschappenmand van Albert Heijn gewonnen. Dan verwacht je niet nog een prijs. Het is mij niet begonnen om de prijzen. Het Corso is zo’n mooi verschijnsel, dat volledig draait op vrijwilligers, dat zie je niet veel meer. Ik heb daar diep respect voor. Ik hoop een bijdrage te leveren om het in stand te houden. Ondersteuning vind ik dan ook logisch. Vanwege omstandigheden kan ik zelf niet meehelpen met een wijk, anders zou ik het graag eens doen. Ik draag mij steentje bij met de verloting. De prijzen zijn wel aantrekkelijker geworden. Het is voor het eerst dat je geen auto kon winnen. De hoofdprijs is nu 10.000 euro. Maar ook de tweede en derde prijs zijn mooie prijzen, daarom is het ook een trekker. Die 10.000 euro is een fijne prijs. Wanneer je een miljoen wint, gaan allerlei mensen aan je trekken; je hebt ineens veel meer vrienden. Ik zou het normaal niet doen, maar ik heb het geld nu bewust besteed aan dingen die ik anders niet zou kopen. En daarnaast kun je er nog iets leuks mee doen. En wat het Corso betreft, ik ga altijd met een groep heen en ook na die tijd het dorp in. Om ook nog een beetje betrokken te zijn bij het feest.”