De fietsen staan uitgestald. Het team van Erik Gorter is moe, maar vooral voldaan op deze laatste zaterdag voordat de winkel opengaat. Moeder Tiny Gorter heeft een tulband cake gemaakt waar iedereen zich tegoed aan doet. Naast de lekkere cake schuiven we graag aan voor wat vragen aan de Gorters over hun nieuwe winkel.

“Onze winkel bestaat sinds 1997. We zijn begonnen als fietsenwinkel voor de directe omgeving”. De Meeuwerderweg was tot een paar week geleden de thuisbasis voor Erik en Leontine Gorter uit Eelde. “We groeiden daar uit onze jas, bovendien is er aan de Meeuwerderweg weinig parkeergelegenheid en dat is hier wel anders”.

Vanaf 2012 is het bedrijf zich steeds meer gaan richten op het sportieve segment. In de breedste zin van het woord. Denk aan racefietsen, atb’s, vakantiefietsen, licht gewicht fietsen en lichte stadsfietsen. “We zijn ons steeds meer gaan richten om op maat gemaakte fietsen te leveren aan de klant. Dat gaat best ver. De fietsen die we leveren zijn custom made. Wij noemen dat BUC [bike unique concept]. Mensen stellen zelf hun fiets samen en er gaat eigenlijk geen standaard fiets de winkel uit. Iedereen wordt ingemeten. We maken als enige in Nederland een driedimensionale bodyscan. Aan de hand van dat systeem worden de maten bepaald en de positie van hoe je op de fiets zit. Daar wordt de fiets op aangepast. Soms denken mensen dat ze door hun klachten [denk aan zitproblemen, knieklachten, nek of rugklachten] niet kunnen fietsen. Door goed in te meten kan je klachtvrij fietsen”.

Werkplaats

Onder het merk ‘Handbuilt by EG’ levert Erik Gorter Tweewielers custom made wielen. “Het zijn heel sterke high-end wielen. Een van de redenen dat de nieuwe locatie helpend is. De werkplaats hier is super ruim. Voor komende week is de planning al weer vol”. De werkplaats doet denken aan een open keuken in een restaurant. “Klopt, we laten onze vakkundigheid zien in alles wat we doen. Onze monteurs zijn technisch goed onderlegd. Met elkaar hebben we ruim 60 jaar werkplaatservaring”. Leontine vult aan: “Ook voor reparaties aan stadfietsen kan je bij ons terecht. Eigenlijk iedereen met een fiets. We zijn allround”.

 

Band met de klant

Dat Gorter ver gaat in persoonlijke aandacht blijkt. “We doen veel in vakantiefietsen. We zijn weleens gebeld vanuit Bangkok omdat mensen een vraag hadden over hun fiets tijdens hun vakantie. We proberen onze klanten dan altijd te helpen. Of die keer dat we een set banden hebben gestuurd naar Vietnam”.

 

Openingsweekend

De winkel is ten tijde van ons bezoek nog niet open. Er is met man en macht door familie, kennissen, vrienden, vader Henk en zelfs de fietsgroep gewerkt om de winkel klaar te maken voor de opening vorige week dinsdag. Komend weekend is er een officieel openingsweekend op 23 en 24 maart. Met de persoonlijke aandacht, het vakmanschap en de nodige humor is Erik Gorter Tweewielers klaar voor een nieuwe toekomst.

Webshop en website: www.gortertweewielers.nl

Burg. J.G. Legroweg 88 in Eelde. 050-3129256

Op de foto:

Het team van Erik Gorter Tweewielers is er klaar voor. Van links naar rechts Erwin Broersma, Ruud Hartlief, Jan Ekhart, Erik Gorter en Leontine Gorter.