Tafelen en genieten in schilderachtige omgeving

Lekker eten en drinken, in een ontspannen sfeer? Dan moet je bij Brasserie De Kastanjehoeve zijn. De zaak is schitterend gelegen, in de natuurlijke omgeving van Glimmen. De uitspanning heeft een ware metamorfose ondergaan.

Eigenaar Jeroen Penninga is anderhalf jaar geleden neergestreken in deze regio en voelt zich de koning te rijk. “Ik heb twintig jaar in de horeca gezeten in de stad en ben voor deze schitterende plek gevallen. In de stad doe je de deur open, hebt het terras en meer niet. Hier is ruimte voor een barbecue of een bandje. Toen ik hier in 2017 binnenkwam zag ik de uitstraling van ‘1975’. Ik heb alles buiten gezet, behalve de tafels en de open haard”. Die enorme open haard is wel het pronkstuk van de zaak, waarin veel hout is verwerkt. Het zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Studio P en D uit Groningen heeft flink bijgedragen aan de verbouwing. Rond de behaaglijke haard zijn tal van zitjes en zelfs banken. Buiten heb je een terras – uitgebreid tot negentig stoelen- met zicht op de schilderachtige omgeving. En een vuurtafel, om het warm te houden. Door de omheining is het ook nog eens beschut. “Dit is een ontspannen, huiselijke brasserie, mensen voelen zich hier snel op hun gemak.” Ook aan kinderen is gedacht. Er is een speciale kinderhoek, met grabbelton. “We serveren geen speciaal kindermenu. Maar ze kunnen wel elk gerecht in het klein krijgen”. Brasserie De Kastanjehoeve is een Nederlands-Frans getint restaurant, met een gevarieerd lunch- en dinermenu. De nadruk ligt op verse en lokale producten, goede porties van uitstekende kwaliteit. De drankjes worden aan tafel geserveerd in mooie wijnglazen. “We zijn heel toegankelijk, gericht op elk publiek. Je kunt hier terecht voor de lunch, high-tea, maar er is ook gelegenheid voor een vergadering en feestje. Met mogelijkheid van ‘private dining’ voor families. Wat diners betreft, in het weekend is het aan te raden om te reserveren. De brasserie is er ook voor randactiviteiten. “We organiseren op 20 mei het Open Golftoernooi. En op 21 en 22 april is er voor het eerst een Paasbrunch”. De Kastanjehoeve heeft de loop er goed in. “We kunnen op elk vlak nog wel parttimers gebruiken. Leeftijd maakt niet uit”.

Brasserie de Kastanjehoeve, Zuidlaarderweg 4, 9756 CH Glimmen Tel. 050- 406 1281